Σχετικά με το Social Media Marketing

otherwise | Social Media MarketingΤο Μάρκετινγκ Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media Marketing), είναι ένα από τους πιο σημαντικούς τομείς του Ηλεκτρονικού Μάρκετινγκ (Digital Marketing). Είναι όλες οι δράσεις επικοινωνίας που εφαρμόζουμε στα Κοινωνικά Δίκτυα με στόχο να προωθήσουμε ένα προϊόν ή υπηρεσία ή μια επιχείρηση εν γένει.

 

Tο Social Media Marketing και τα κοινωνικά δίκτυα στη καθημερινότητα μας.

otherwise | Social Media MarketingΤα κοινωνικά δίκτυα έχουν δώσει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να «φτάσουν» το κοινό με τρόπους που μέχρι πριν κάποια χρόνια φάνταζαν απίθανοι. Το Social Media Marketing αξιοποιεί την διεισδύση των Κοινωνικών Δικτύων στην καθημερινότητα των ανθρώπων και θέσει σε άλλη βάση τον τρόπο με τον οποίον οι επιχειρήσεις αλληλεπιδρούν με τους καταναλωτές. Στον τομέα του Διαδικτυακού Μάρκετινγκ, τα κοινωνικά δίκτυα δίνουν επίσης τη δυνατότητα σε έναν καταναλωτή να αλληεπιδράσει άμεσα με απεριόριστο αριθμό καταναλωτών σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες.

Οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους μπορούν να παρακολουθούν συζητήσεις, κριτικές συγκεντρώνοντας στοιχεία για τις ίδιες, ώστε να κάνου βελτιώσεις και προσαρμογές στην ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών τους και να αφουγκραστούν τον παλμό της αγοράς. Μπορούν να εφαρμόσουν έρευνες ανταγωνισμού και πλασάριστούν με συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμός.

 

 Social Media Marketing, η θεωρία των συνόλων

otherwise | Social Media MarketingΣτα κοινωνικά δίκτυα όλα τα σύνολα χρηστών τέμνονται. Αυτή είναι η βάση του Social Media Marketing εφόσον μια καλή και δημιουργική ενέργεια επικοινωνίας που στοχεύει αρχικό κοινό μπορεί να «μεταπηδά» από σύνολο σε σύνολο συνδεδεμένων μεταξύ τους χρηστών με αποτέλεσμα να γίνεται viral. Εκεί η πληροφορία μεταδίδεται από «φίλο σε φίλο» οπότε, η προβολή του προϊόντος ή της υπηρεσίας δεν γίνεται άμεσα από την εταιρεία με αποτέλεσμα να είναι πιο αποτελεσματική και λιγότερο κοστοβόρα.

 

Social Media Marketing σημαίνει otherwise

Social Media Marketing με την otherwise σημαίνει να έχεις όλα τα κατάλληλα κατάλληλα όπλα για μια viral διαδικτυάκη καμπάνια, την δημιουργικότητα, την τεχνογνωσία, την σωστή στόχευση και μια μεγάλη κρίσιμη μάζα αρχικού κοινού για ένα καλό ξεκίνημα.